اموزش تاثیرات رنگ ها در لوگو و برند شرکت ها
رنگ زرد غالبا به عنوان انرژی بخش ترین رنگ های گرم به شمار می رود. این رنگ تداعی بخش شادابی و طلوع خورشید است . رنگ زرد همچنین نشان گر ترسویی، نامردی و حیله و تقلب نیز میباشد. رنگ زرد در برخی موارد به عنوان رنگ امید نیز شناخته می شود، چون دیده شده در بعضی از کشورها روبان های زرد توسط خانواده هایی به نمایش گذاشته می شود که یکی از اعضای آنها در جنگ شرکت دارد. این رنگ همچنین برای نشان دادن خطر نیز بکار می رود اما نه به شدت و تاکید رنگ قرمز. در برخی از کشورها رنگ زرد معانی متفاوتی و مختلفی دارد. مثلا در مصر رنگ زرد را در سوگواری ها و مراسم عزاداری استفاده می کنند. در ژاپن رنگ زرد نشان گر شجاعت و در هند نماینده ی تجارت است. رنگ زرد روشن در طراحی می تواند احساس شادابی و خوشی را القا کند. رنگ های زرد ملایم تر معمولا به عنوان رنگ خنثی برای کوکان و بچه ها بکار می رود (به جای رنگ های آبی و صورتی). زردهای روشن حس شادابی را بیشتر از رنگ های زرد براق القا می کنند. زردهای تیره و زردهای طلایی نماد کهنگی و آنتیک بودن هستند و در طرح هایی بکار می روند که هدف استمرار و پایداری است. رنگ زرد روشن انرژی های مثبت را به بیننده منتقل می کنند. زرد رنگ خورشید. زرد یعنی شادی. زرد رنگ قدرتمندی است که القاکنندهی اعتماد به نفس، عزت نفس، و دیگر هیجانهای مثبت است. به نظر میرسد که رنگ زرد در میان تمامی رنگها تأثیر کمی در سرگرمی و شادی داشته باشد، اما کسانی که به این رنگ علاقه دارند، به عنوان یک اولویت در هیجان بخشی به آنها شناخته میشود. با وجود اینکه به نظر میرسد که رنگ زرد رنگ شاد باشد، اما استفاده بیش از حد از آن میتواند باعث خشم، سرخوردگی، ترس و اضطراب در فرد شود. حتی در برخی موارد گزارش شده است که این رنگ میتواند باعث گریه نوزادان باشد.
نکته جالب در مورد بررسی روانشناسی رنگ زرد نشان میدهد که این رنگ باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن میشود. استفاده درست و به جا از این رنگ موجب بالا رفتن اعتماد به نفس فرد میشود. از آنجایی که طول موج رنگ نسبتاً بلند است، به عنوان یکی از اصلیترین رنگهای مرئی شناخته میشود. رنگ زرد تحریک کننده بوده و باعث جلب توجه میشود. علائم ترافیکی، تبلیغات، نشانههای حقوقی و قانونی و همچنین برخی از برچسبهای هشدار دهنده از همین خصوصیات رنگ بهره میبرند. این رنگِ پر جنب و جوش، شبیه آفتاب است. می توان گفت رنگ زرد انسان را به گرمی در آغوش می گیرد، فعالیت های ذهنی او را افزایش می دهد و حس و حال خوشی و خوشحالی برای او ایجاد می کند. اگر میخواهید توجه مخاطبان را جذب کنید از رنگ زرد استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این رنگ اصلا توصیه نمی شود. از تاثیرات استفاده بیش از حد از رنگ زرد بر افراد می توان ایجاد احساس ناامنی، بیقراری، ترس و انزوا را نام برد. بنابراین بهتر است از زرد به صورت متعادل استفاده کنید.
زرد نشاندهندهی :
• شادی
• دوستی
• اعتماد به نفس
• خوشبینی
• گرما و زندگی
• خلاقیت
• و روحیه است.
زرد طول موج بلندی دارد و پیش از هر رنگ دیگری دیده میشود.
زرد همچنین رنگ خلاقیت است. شرکتهایی که در زمینهی
محصولات مربوط به کودکان فعالیت میکنند بیشتر تمایل دارند از رنگ زرد استفاده
کنند. زرد رنگ
آفتاب،طلا،گنجینه های باارزش و پرانرژی است.اما نباید به صورت مفرط از آن استفاده
کرد چون این امکان دارد که نتیجه ی معکوس داشته باشد.از این رنگ برای خدمات حمل و
نقل،پست و ارسال کالا و شرکت هایی که بدنبال تصمیم گیری سریع هستند میتوانند
استفاده کنند. لوگوی مکدونالد زرد رنگ است؛ و نشان از شادابی و سرزندگی
آن دارد. فِراری نیز روحیهی رقابتیاش را با لوگوی زرد
رنگ خود نشان داده است. رنگ زرد معانی جلب توجه، شادی، انرژیبخشی،
امید، بازیگوشی و گرمی را به مخاطبان منتقل میکند. رنگ زرد بهطور هوشمندانه برای
انتقال احساس انرژیبخشی و هیجان این برند نوشیدنی انرژیزا استفاده شده است. تحقیقات نشان میدهد که رنگ زرد در کوتاهمدت میتواند حالوهوای شما
را عوض کند. از رنگ زرد روشن در کسبوکارهایی که مربوط به کودکان است، استفاده میشود.
همچنین استفاده از این رنگ برای محصولات غذایی یا خدمات تفریحی امتحان خود را پس
داده است. از رنگ زرد تیره یا طلایی هم اصولا در کالاهایی استفاده میشود که میخواهند
حس با اصلونسببودن یا کالایی دائمی با عمر طولانیمدت را القا کنند.
اثرات مثبت رنگ زرد
خوشبینی، گرما، شادی، خلاقیت، عقل، چیره شدن
اثرات منفر رنگ زرد
غیرمنطقی بودن، ترس، احتیاط، اضطراب، ناامیدی، گرسنگی، خشم، احساس خطر، بزدلی